17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Čokoládový krém

Název Množství a jednotka
vejce 3 ks
cukr krupice 150 g
vanilkový cukr 1 ks
máslo 300 g
hořké kakao 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme metličkou ve vodní lázni tak dlouho, až se utvoří hustý krém, hustší než pudink - asi 20-30 minut. Vychladíme - povrch krému potřeme máslem a hrnec s krémem dáme do studené vody vychladit. Změklé máslo vyšleháme, vaječný krém do něj přidáváme po lžících a pokaždé vyšleháme, jinak se může srazit. Pak přidáme kakao a rum podle chuti.


 


RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Česnekačka

Postup: Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelový krém

Postup: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...